БСП няма да подкрепи предложението на френското председателство за Република Северна Македония, заяви председателят на ПГ на лявата група Георги Свиленски в кулоарите на парламента.

47-о Народно събрание Нинова след липсата на кворум: Новото мнозинство обрича хората, следват фалити и безработица Опозицията провали кворума, НС няма да работи, ПП, БСП и ДБ скандираха "мафия" Правилно ли гласуваха депутатите за падането на кабинета: Думата имат експертите

"Докато не бъдат изпълнени ангажиментите, залегнали в договора от 2017г., БСП няма да подкрепи каквото и да е предложение", каза Свиленски.

"Това не значи, че обсъждането в българския парламент трябва да спре. Ние няма да бъдем тези, които ще предадем българските национални интереси, ще ги отстояваме докрай", добави председателят на ПГ на "БСП за България".

Той упрекна опозицията за липсата на кворум и предупреди, че пенсионерите няма да получат увеличение на пенсиите от 1 юли заради факта, че актуализацията на бюджета трябва да бъде гласувана на второ четене до края на седмицата най-късно.

"До края на седмицата трябваше да бъде приет бюджета на ДОО, за да може българските пенсионери да получат своите пенсии, това явно няма да се случи. Вероятно и бюджетът на НЗОК няма да бъде приет. До края на седмицата трябваше да бъде приет и държавният бюджет. Той вероятно ще бъде бламиран и засипан с предложения, които ще го направят неизпълним", прогнозира Свиленски.

По думите му "БСП ще работи и ще отстоява позицията на България, докато функционира българският парламент".