Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов заяви категорично пред Bulgaria ON AIR, че действащото управление на страната трябва да приключи.

47-о Народно събрание Фалстарт на заседанието за нов председател на НС, ГЕРБ, ДПС, ИТН и "Възраждане" отсъстват ПП се отказаха да номинират повторно бившия шеф на Народното събрание ИТН предлага да не се избира председател на НС, Митева склонна да подкрепи отново Минчев

"Вместо да продължават агонията, ако имаха чест и достойнство в управлението, досега трябваше да са си подали оставката и да отидем на нови избори наесен. Това е единственият начин да прекратим политическата криза, в която ни вкара това некомпетентно и корумпирано правителство", подчерта той.

Костадинов очаква денят на гласуването на вота на недоверие да премине нормално.

А по думите му управляващите са започнали да демонстрират все по-голяма арогантност. "Изпускайки мнозинството, започнаха да си изпускат и нервите, в резултат на което станахме свидетели на много грозни сцени и цинични реплики", посочи лидерът на "Възраждане".

Костадинов сподели подозренията си, че депутати от БСП ще гласуват срещу правителството. "Надявам се, че в БСП все пак са останали двама-трима народни представители, които да направят така с вота си, че да реабилитират отчасти тази партия", отбеляза лидерът на "Възраждане".

И добави, че на следващите парламентарни избори БСП ще има сериозни проблеми с влизането в Народното събрание.